Breakdance

Breakdance is van oorsprong een Amerikaanse dans die ontstaan is op straat.  De breakdancer, ook wel de b-boy genoemd, laat zijn moves en trucs zien voor het publiek.

Het belangrijkste aan Breakdance is dat alle onderdelen van het acrobatische lichaam ‘los’ van elkaar kunnen bewegen. Je kunt wel in je hoofd hebben hoe je je lichaam wil bewegen, maar het is niet eenvoudig om dat ook zo uit te voeren. Daarom moet je bij Breakdance hard trainen.

In onze lessen wordt met uiterste zorg en goede begeleiding getraind in de kunst van het breakdance. Zo worden de moves regelmatig herhaalt en goed geoefend, deze verschillen per les. Tijdens de les staat een bepaalde periode 1 move centraal waar een periode lang hard op getraint wordt. Als deze move onder de knie is komt er een andere move centraal te staan, afgewisseld met andere trucs. Ook als je een bepaalde move onder de knie hebt komt deze steeds weer aan bod in de les zodat je alles kan perfectioneren.

Naast de gewone lessen worden er voor Breakdance ook speciale wedstrijden (battles) georganiseerd. Het gaat er in de battle voornamelijk om dat je je tegenstander overbluft. De ene doet allerlei halsbrekende toeren en kijkt dan uitdagend naar de andere breakdancer die tegenover hem staat. Die breakdancer laat op zijn beurt weer zien wat hij in z’n mars heeft. Er is voor elk niveau een battle.

Kortom één van de meest spectaculaire dansvormen die momenteel erg populair is bij de jongens. Maar ook meisjes weten zich staande te houden tijdens deze ‘breaks and moves’. Onze instructeurs bouwen de lessen rustig en verantwoord op. Het resultaat na enkele lessen is meteen merkbaar! De eerste les is vrijblijvend, dus iedereen moet dit eens proberen!

Breakdance bieden we aan in niveau’s.
– Basic – beginners
– Intermediate – half gevorderd
– Advanced- gevorderd