Zumba

Zumba betekent letterlijk: “snel bewegen en lol hebben”. Zumba is leuk! Samen met je vrienden en collega’s naar Zumba gaan voelt elke keer als een leuk feestje bouwen. Het gevoel dat je krijgt terwijl je Zumba doet, wordt een verslaving!Zumba is makkelijk! De dansbewegingen zijn zo makkelijk dat je onmiddellijk kan meedoen. Zowel vrouwen als mannen, jong als oud kan deelnemen aan de Zumba Fitnesslessen. Er is ook een speciale  ZumbAtomic (Zumba kids) les. Deze les is vanaf 7 jaar en ouder.

Zumba is dans gecombineerd met fitness op swingende Latijns-Amerikaanse muziek. De verschillende Latijns-Amerikaanse dansstijlen zoals salsa, samba, merengue, cumbia, calypso, reggaeton en hiphop komen aan bod en laten de heupen bewegen.

Hoewel je met een stevige work-out bezig bent, voelt dit absoluut niet zo aan. Zumba is anders! De klassieke fitness- en groepslessen die worden gegeven, bevatten vaak een reeks van bewegingen die telkens herhaald worden. Al gauw leidt deze herhaling – al dan niet in een verschillende frequentie – tot verveling. Het dynamische Zumba Fitnessprogramma biedt heel wat variatie en de afwisseling tussen de snellere en tragere nummers geven je de kans om even te recupereren.

Zumba werkt effectief! Na een aantal Zumba-lessen heb je al de indruk dat het volgen van de Zumba invloed heeft op je uithoudingsvermogen. Want hoe je het ook bekijkt: het is en blijft een work-out. Eén van de grote troeven van Zumba is dat je je hele lichaam aan het werk zet: je benen blijven constant in beweging door de Zumba-bewegingen. Je armen komen erbij naarmate je je de oefeningen eigen maakt. Zo blijft ook je middel in beweging.